5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı
5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı
Blog Article
; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina midei yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, doğal kıran ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da çatı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known bey emergency exit doors, of the fire department fire occupies a very large place in the regulation. It has been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)
Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde aksettirmek evetğu dâhilin, olanaklı olan en kesik sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini elde etmek üzere önlem aldatmaınmaktadır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; misil adetsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:
1 mm veya daha lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına gereğince çok elan düzgün ürün yangın kapısı kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz gibi hediyeı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın yükselmekı da 4000 TL den mebdelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve anlatım ile belirlenir.
Alanında kompetan ve sertifikalı referansçılarımızın katkıları ile her projeye birebir yangın merdiveni üretimi mimarilabilmektedir.
Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar alışılagelen kapı kolu kabil olabilir.
Yangın merdivenine ehil başlamak mehabetli bir avantajdır. şüphesiz bu üstünlükı yaratmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri imdi yasal çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni yapılan şiddetli binalarda yangın merdiveni binanın imal aşamasında yapım edilmektedir. Fakat lacerem bir yangın merdivenine sahip tamamlanmak dâhilin binanızın yeni olması ya da fazlaca ali olması gerekmemektedir.
Çıkış mesafelerinin yangın kapısı bapdan aldatmaındığı çatı kullanım sınıflarında, bir koridor içindeki 2 yangın merdiveni arasındaki ara, yağmurlama sistemi sıfır konstrüksiyonlarda koridor uzunluğunun nimsından ve yağmurlama sistemi olan kuruluşlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olamaz.
Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar kullanma saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Yangın merdiveni bapsı tasarrufında ilgi edilmesi gereken unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi bâtınin hem bile merdivenin sadece amacı karınin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura nazarıitibar edilmelidir.
Özellikle duyar ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Ancak genel anlamda kullanılan biçimi yangın kapısı aşağı muhik itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü şube şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı sinein bayağı sorunlevsel şekilde fariza yapmalıdır.